Hur ska man investera sina pengar?

Fråga till mina läsare, hur investerar du dina pengar? Det finns många olika sätt att investera pengar, just nu så är min främsta metod att använda ett sparkonto. Det känns säkert, nackdelen är att det går väldigt långsamt. Risken blir dock väldigt låg.

Alla som känner mig vet att jag ställer mig någorlunda skeptisk till spel och gambling. Samma sak gäller aktiehandel. Jag tror dock att jag kan ha hittat någon form av hybrid mellan dessa två som tilltalar mig. Det jag pratar om är det här. Det kallas tydligen för binära optioner och det är varken betting eller aktiehandel, tror jag.. om jag har fel får ni säga till. Det handlar främst om att spekulera i om värdet på en aktie kommer att stiga eller sjunka över en viss tidsperiod. Om du förutspår rätt så kommer du att få betalt men om du misslyckas så kommer du bli av med alla pengar du satsade. Du köper alltså inte värdepapper.

Mina föräldrar har alltid rekommenderat att jag investerar mitt kapital i aktier och helst väldigt säkra sådana. Aktier eller fonder har alltid varit det som dom rekommenderat som allra säkrast. Jag har dock aldrig riktigt fattat intresse för aktiehandel och jag tror att en av de absolut viktigaste faktorerna för att bli duktig är att tycka om det man gör. Därför har jag aldrig riktigt velat börja investera i aktier.

Investera i stora bolag?

Binära optioner känns dock som något som kan ge snabbare avkastning, men riskerna verkar också vara väldigt höga. Det känns dock inte så supersvårt att försöka förutse om en aktie kommer att sjunka eller att stiga i värde över en viss tidsperiod – säg en vecka? Om man följer nyheter om stora bolag som till exempel Coca Cola eller Apple så kan man ofta så bra information som gör det möjligt att veta om aktien kommer att stiga eller sjunka. Det är ju typ som klassisk aktiehandel men med kortare tid till pengarna. Eller är det jag som är naiv?

Coca Cola Apple

Några andra alternativ som varit lockande för mig är att investera pengar i mitt egna företag, det kommer ju också med en relativt hög risk men det är en risk som man kan kontrollera själv. Det är ju upp till mig om jag vill lyckas i dessa fall.

Jag känner att jag svamlat på alldeles för mycket nu utan att ha dragit några konkreta slutsatser. Jag är fortfarande lite ovis om hur jag ska investera mina pengar och vilken investeringsform som är bäst för mig. Binära optioner? Fonder? Aktier? Eller mitt egna bolag? Näe, jag tror att jag suger på den karamellen ett tag till innan jag fattar något alldeles för hastigt beslut som jag får äta upp senare.

Om det är någon som spontant har några kommentarer eller tips är det bara att höra av sig.