Flyttstäd i Stockholm

Stockholm är en dynamisk och attraktiv region med mycket förflyttningar både inom staden och till och från staden. Sedan 80-talet har befolkningsmängden i Stockholms stad ökat kontinuerligt och de senaste åren har det gått oerhört snabbt. Mellan 2008 och 2014 ökade befolkningen med mer än 100 000 personer. Det blir ungefär 46 personer per dag i genomsnitt.

Ska du flytta inom Stockholm eller från Stockholm? Då är du inte ensam. Tusentals stockholmare flyttar varje år och många köper flyttstädning från professionella städfirmor. Att köpa tjänsten underlättar för den många gånger stressade nutidsmänniskan, men väljer du att göra jobbet själv så finns det några saker du bör tänka på. Här kan du få några goda råd som gör att du maximerar chanserna att lyckas med ditt flyttstädande.

Flyttstädning i Stockholm

Planera din flyttstädning i god tid

Planering är A och O när det gäller flyttstädning. Se till att du i god tid – gärna två veckor innan flyttdatum – har en plan för hur du ska gå tillväga med din flyttstädning i Stockholm.

Ta hjälp
Ta gärna hjälp av goda vänner eller släkt om du har möjlighet. Om ni gör det tillsammans går det fortare och känns enklare. Dessutom är det betydligt roligare.

Köp bra utrustning
Med bra utrustning kommer du långt! Köp det du behöver i fackhandeln för att kunna göra ett bra städjobb. Skurmedel, tvättsvampar, dammsugare och fönsterskrapa är ett måste.

Var noggrann
Var noggrann och glöm inte detaljerna i ditt hus eller lägenhet. Det kan vara lätt att missa lister, innersidor på skåp och andra inredningsdetaljer men ett noggrant arbete med detaljerna ger ett betydligt bättre helhetsintryck. Risken för tvister finns alltid om köparen inte anser att städningen är tillräckligt bra gjord.

Köket
Var extra noggrann i köket eftersom det är en utsatt miljö på grund av mathantering och avfallshantering. Glöm inte skåp, insidan av ugnen, fläkt och diskho. Allt ska vara skinande rent när du lämnar över ditt boende till köparen.

Badrummet
Lägg ner lite extra tid på badrummet. Ofta finns det kalkavlagring och annat som kan kräva lite mer jobb för att resultatet ska bli perfekt. Här är det också extra viktigt med bra rengöringsmedel.

Utomhus
Glöm inte att städa upp i de utomhusområden som hör till ditt boende. Det kan röra sig om garage, förråd, altan och dylikt. Se till att det första intrycket är positivt och inte ger några känslor av att boendet inte är omhändertaget. Det första intrycket är viktigt och ofta är det utomhusmiljöerna som avgör.